Trenutna nega lica (Asian skincare)

Kao što sam i obećala u postu o trenutnoj nezi tela, danas ću vam predstaviti moju trenutnu negu lica. Ono što sam počela da praktikujem jeste azijska (korejska) nega lica koja se sastoji iz 10 koraka. Nisam baš sve korake primenila, ali ću pokušati vremenom. Primetila sam da mi je koža mnogo nežnija, izuzetno hidrirana, glatka, primenom azijske rutine. Da ne dužim mnogo, u nastavku sledi koje proizvode trenutno koristim. Samo da dodam da je moja koža normalna sa povremenim mašćenjem T zone. :)
  

Ovo je ogromna količina proizvoda koja treba da se koristi svaki dan. Mislila sam da će neke stvari biti preteške za moju kožu i da neću imati toliko vremena da ispoštujem sve korake, jer stvarno nemam naviku slojevite nege lica. Ali zbog lepote i savršenog porcelanskog azijskog tena, odlučila sam se da uvedem neke njihove korake u svoju rutinu.


Prva stvar koju sam uvrstila u svoju trenutnu negu lica jeste Balea ulje za čišćenje lica sa arganovim uljem. To je bio veliki izazov za mene, jer ne volim ništa na uljanoj bazi. Zapravo sam mislila da će mi umastiti lice, što se naravno nije desilo. Azijatkinje najčešće koriste metodu duplog čišćenja. Umesto ulja možete koristiti i micelarnu vodu, mada najbolje je da se koristi ulje, jer gel za umivanje možda neće potpuno da očisti lice. Ulje se nanosi na suvo lice, umasira se i potom se ispira, koža je nakon njega izuzetno mekana. Detaljnije ću o ovom ulju pisati u nekom narednom postu.

Sledeća stvar je gel za umivanje, koji sam i pre koristila. Ovo je Alverde gel za umivanje, namenjen normalnoj (kakva je moja) i mešovitoj koži. Ovaj gel sadrži blage sastojke i savršeno odgovara mojoj koži.

Nakon njega se koristi maska za eksfolijaciju kože 1-2 nedeljno. Eksfolijacija je proces koji pomaže da se uklone mrtve ćelije kože i očiste pore. Koristim jednom nedeljno i L'oreal pure clay maske. Za koji mesec im se približava rok trajanja, pa želim što pre da ih potrošim. 

Sledećo korak je toner. Koristim omiljeni Byphasse tonik sa ružinom vodicom koji odgovara svi tipovima kože. Toner je tu kako bi vratio prirodni pH balans. 


Nakon njega sledi hidrirajući toner i kod mene je to Hada Labo super hidrator. O ovom losionu sam pisala zaseban post koji možete pročitati ovde. Svrha ovog hidratora je da pripremi kožu za sledeći korak i lagano hidriranje. 

Sledeći korak su serumi/maske u maramici (sheetmask). Ovo su ''booster-i'', odnosno služe kako bi povećali hidrataciju. Odlučila sam se za Zoja Zec antioxidant serum za lice. Ovo je 100% prirodan proizvod. Koristim ga i ujutru i/ili uveče, a maske uglavnom uveče jer ipak treba da stoje na licu 20-ak minuta. 


Nakon seruma sledi ulje za lice koje koristim samo uveče i to ne svako veče, već kada mislim da je to potrebno. Moj izbor je Alverde ulje za lice sa divljom ružom. Namenjeno je suvoj koži. Meni prija kada ga nanesem, ali opet ponavljam ne svako veče. 

Poslednji korak je krema za lice, koristim L'Occitane kremu sa ši buterom. O mini verziji sam pisala recenziju ovde i mogli ste da pročitate koliko me je oduševila, tako da sam kupila full size. Ovaj korak dodatno hidrira kožu.




Detaljnije o azijskoj rutini možete pročitati na internetu, ima raznih varijacija. Ovo je trenutno rutina koja mojoj koži lica neverovatno prija, pokušaću da ubacim još par koraka koji fale. Ne znam da li će svakome prijati, ali možete pokušati. Deluje komplikovano, ali kada vam uđe u naviku, mnogo je jednostavno. Moje lice je, kao što sam već napomenula, primenom ovih koraka nežno, glatko i blistavo. 

Da li ste probale azijsku rutinu nege lica? 


Comments

  1. I ja koristim Balea ulje za skidanje šminke i super mi je :) takođe je i Alverde ulje za negu.. Što se Azijske nege tiče, prmenjujem samo ono što mi se svidi i odgovara, uglavnom je klasika ulje + gel za čišćenje, tonik, hijaluron, serum i krema (+ ulje noću). Deluje kao da je puno ali brzo završim sa svime.

    Inače, jedno pitanje... kakav je Zoja Zec antioxidant serum? Jel više kao ulje? Se brzo upija?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Balea ulje za čišćenje lica

BYPHASSE Keratin Shampoo

Alverde Körper Butter Set (Limited Edition- Smokva)