Kozmetika za more - Part 1

Danas vam pišem o prvom delu kozmetike koju nosim na more. Imam previše obaveza i ništa ne stižem da uradim, najverovatnije da ću ostatak kozmetike pokupovati poslednjeg dana. Tako da u nekome od narednih postova imaćete prilike da pročitate šta sam još ponela na more. Trudila sam se da kozmetiku svedem na minimum, koliko je moguće, a da li ću uspeti, videćemo :)




Pošto imam alergiju na sunce, ponela sam Ladival gel sa spf 50+. Ovaj gel za zaštitu od sunca je specijalno razvijen za kožu sklonu iritacijama kao što su alergija na sunce i akne aestivalis. Pruža pouzdanu zaštitu od opekotina od sunca, oštećenja kože izazvanih suncem i prevremenog starenja kože izazvanog suncem. Lagani gel se brzo upija, ne lepi se i štiti odmah nakon nanošenja. Meni se alergija javlja u predelu vrata i dekoltea, ma koliko pazila da ne idem kada je najgore sunce, svake godine je prisutna. O ovom gelu sam dosta čitala, i veoma su ga nahvalili, tako da se nadam da će mi pomoći. 
Sledeća stvar je SUNDANCE losion za sunčanje sa kokosom sa ZF 20. Njega sam kupila početkom juna u DM-u kada je bio na sniženju i to ste mogli da vidite ovde. Kao što sam već pisala vodootoran je, brzo se upija, UVA i UVB zaštita. Namenjen je za normalnu neosunčanu kožu.
Carroten MAT LOOK zaštitna krema za lice sa spf 30 za sve tipove kože. Visoka zaštita za kožu osetljivu na sunce. Izuzetno vodootporno i bez parabena. Krema je bazirana na anti-shine tehnologiji, koja matira masne delove lica.
Afrodita marmelada za ubrzano tamnjenje. Namenila sam je za mazanje isključivo nogu, i to tek nakon nekoliko dana. Noge su mi uvek bele i svetlije od ostatka tela. Koristila sam je i prošle godine i odlična je.



Što se tiče tuširanja ponela sam Dove hranljivi krem gel za tuširanje sa mirisom smokve i pomorandžinog cveta. Čini kožu mekšom i nežnijom nakon prvog tuširanja. Ovo je malo pakovanje od 250 ml. Na moru se 2-3 puta dnevno tuširam, so mi iritira kožu. U slučaju da mi ponestane krem gela za tuširanje ponela sam i Balea penu za kupanje sa mirisom vanile i pomorandže. Takođe, ova pena će mi poslužiti i za brijanje nogu.
Za umivanje sam ponela Balea penu za čišćenje lica. BYPHASSE gel sam potrošila i razmišljala sam se da li da ga kupim opet ili prvo potrošim ovu Balea penu, jer je prosto savršen. Ova Balea pena sadrži voćne kiseline koje uklanjaju izumrle ćelije nakon čega ten deluje čistije i blistavije. Nikad je nisam koristila, videću kako će se pokazati.


Ponela sam 3 sheet maske za lice, 2 su Holika Holika i jedna je Tony Moly. Zelena maska sa krastavcem vraća vlažnost koži i hidrira kožu, dok ljubičasta maska sa acai bobicama vraća vitalnost koži. Tony Moly maska sa ši puterom namenjena je za hidrataciju. Ponela sam i Sephora 2 želatin maske u kapsulama koje se koriste 1-2 nedeljno,  za hidrataciju i vraćenje energije koži.
Tu je naravno i čarobno Nuxe suvo ulje, planiram da ga koristim i za telo i za kosu. Upija brzo, ne ostavlja masne tragove. Koža je nakon njegovog korišćenja mekana i nežna.


Bez ebelin tufera ništa :) Naravno tu je i Balea voda koja je za mene spas na plaži. Namenjena je hlađenje tela. Kada je isprskam po telu, momentalno osvežava, još kada malo dune vetar, savršenostvo. Već duži niz godina je kupujem leti, kako za more, idealna je i za grad. 
Što se tiče skidanja šminke da ne bih nosila bočice od 500 ml opredelila sam se da ponesem Sephora micelarnu vodu aktivnim ugljem, koji skida šminku korektno. Nosim i Sephora micelarni gel koji može da se koristi i kao tonik. Oba su po 100 ml i taman staju :) 

P.S. Na prvoj slici se vidi Dove dezodorans sa kruškom koji sam zaboravila posebno da slikam. 



Da li vam se sviđa koji kozmetiku nosim na more?


Comments

  1. Afrodita marmelada je odlicna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, htela sam da isprobam biobaza marmeladu u okviru puritybox-a ali salju samo prve i poslednje nedelje sto mi nazalost ne odgovara, kasno mi je.

      Delete
  2. Po prvi put sam na tvom blogu, pa sam taman i iskoristila priliku da ga malo progledam :)
    Ceo sadržaj mi se mnogo svideo i zato sam te zapratila, ako želiš uzvrati :)
    Što se tiče konkretno ovog posta odličan je, svidja mi se tvoja kolekcija za more, neseser je presladak, a Balea proizvodi će mi uvek biti favoriti favorita *-*

    Boomy's Place

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno.Drago mi je da ti se svidja sadržaj, kao i post, praćenje uzvraćeno. 😉

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

BYPHASSE Keratin Shampoo

Balea ulje za čišćenje lica

Alverde Körper Butter Set (Limited Edition- Smokva)